Return to site

Circuite turistice de iarna – Craciun si Revelion in Tarile Nordice

Sarbatorile de iarna in Tarile Scandinave

 

Tarile scandinave atrag turistii mai ales in perioada verii, dar v-ati gandit vreodata ca puteti vizita aceste tari si in perioada sarbatorilor de iarna ?

Norvegia, Suedia si Finlanda au fost incluse in ultimii ani printre destinatiile incluse in pachetele cu oferte de circuite organizate de agentiile de turism din Romania si va asiguram ca, chiar daca veti opta pentru o excursie in Scandinavia in sezonul rece, nu veti avea motive sa regretati aceasta alegere.

Da, este frig, dar nu atat de frig pe cat v-ati imagina. Puteti avea chiar noroc de o iarna cu temperatura moderata. In Suedia de regula ninge dupa Craciun si se spune ca iarna se instaleaza la Stockholm atunci cand apa care inconjoara Gamla Stan ingheata. Desi soarele se duce la culcare devreme (in jurul orei 14.30 in zilele cele mai scurte din an), va puteti bucura de cele mai spectaculoase apusuri in aceasta perioada din an. Iar pe inserate orasul este invaluit de o atmosfera magica, conferita de lumanarelele din ferestre si vitrinele magazinelor iluminate feeric.

 

Indiferent de anotimp, in Scandinavia veti vedea partea cea mai civilizata a Europei si veti simti, cu adevarat, ce inseamna un nivel de trai ridicat. Sa nu uitam ca Stockholm, capitala Suediei, se afla in topul oraselor din intreaga lume in care cei mai multi oameni si-ar dori sa traiasca. Locuitorii sai sunt calmi, politicosi si senini, astfel incat pe tot parcursul calatoriei veti avea un sentiment placut de liniste si siguranta. Alaturi de Copenhaga, Stockholm este si o « metropola verde », care pune deosebit accent pe ecologie, pe un stil de viata sanatos, dar si pe educatie. Stockholm va va cuceri si cu designul sau modern, curat, cu muzeele sale, dar si cu nenumaratele posibilitati de shopping.

 

Stockholm, capitala Suediei si cel mai cunoscut oras al Scandinaviei

Capitala Suediei, ce numara o populatie, in zona metropolitana, similara cu cea a Bucurestiului, este sediul Legislativului si Executivului din aceasta tara, precum si resedinta familiei regale. Oras medieval, atestat documentar inca din anul 1252, drept o importanta piata in comertul cu fier de la minele de la Bergslagen, Stockholm a constituit in perioada Evului Mediu o adevarata fortareata impotriva invaziilor maritime ale strainilor. A fost proiectat sa apere cetati ca Sigtuna, situata pe malul lacului Malaren, iar, in zilele noastre, reprezinta cel mai important centru cultural, artistic si economic al Suediei.

ircuite turistice de iarna – Craciun si Revelion in Tarile Nordice

 

sursa: CardinalTravel.ro